Έργα – Επενδύσεις

H Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης (ΔΕΥΑΚ) είναι μια από τις μεγαλύτερες Δημοτικές Επιχειρήσεις του κλάδου της, σύγχρονη, με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Η ΔΕΥΑΚ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα. Το 1981 με το Π.Δ. 41/28-12-1981 περιήλθε στη σημερινή της νομική μορφή και έκτοτε διέπεται ως προς τη λειτουργία και την οργάνωσή της από τις διατάξεις του Ν.1069/80 «περί κινήτρων δια την ίδρυσιν Επιχειρήσεων Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως», ο οποίος ορίζει το αντικείμενο και τις αρμοδιότητές της, που είναι: η παροχή υπηρεσιών Ύδρευσης και Αποχέτευσης, καθώς και η μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση, διοίκηση και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων και μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και αποβλήτων (Βιολογικός Καθαρισμός) στην περιοχή της αρμοδιότητάς της.

Το αντικείμενο και οι αρμοδιότητές της διευρύνθηκαν με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και του ΧΥΤΑ του Δήμου Κατερίνης όπως ορίζεται στο ΦΕΚ 748/15-06-2001.

Προεδρικά Διατάγματα   pdf   pdf   pdf

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΥΑΚ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Δρούγκας Φώτιος Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δ.Σ.
 2. Καλτσίδης Αλέξανδρος Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
 3. Ελευθεριάδου Ροδή Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος Δ.Σ.
 4. Κυριακίδης Γεώργιος από τη μειοψηφία Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος Δ.Σ.
 5. Γκόλτσιος Λάζαρος – δημότης
 6. Κατσιγιάννης Ηλίας – δημότης
 7. Παπαχατζή Χάιδω δημότισσα
 8. Ηλιάδης Σταύρος, εκπρόσωπος εργαζομένων
 9. Παπαγιαννούλης Αντώνιος, εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα ΕΚΑΣΚΕΜ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Σάββας Χιονίδης Δήμαρχος
 2. Μακρίδου Παρθένα Δ.Σ
 3. Μπουσνάκης Αστέριος Δ.Σ
 4. Λιανός Χρήστος Δ.Σ από τη μειοψηφία
 5. Γκιμπή Σοφία – δημότισσα
 6. Αδαμόπουλος Γεώργιος – δημότης
 7. Καρατζόγλου Χαράλαμπος – δημότης
 8. Ζιώγας Χρυσόστομος – εκπρόσωπος εργαζομένων
 9. Φιριλίδης Γεώργιος – εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα – ΕΚΑΣΚΕΜ

Έργα – Επενδύσεις

Η ΔΕΥΑΚ από το 1985 έχει επιτελέσει ένα ογκώδες έργο υποδομής, που επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης: Υδροδοτεί την πόλη της Κατερίνης και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Χράνης, Άνω Άγ. Ιωάννη, Σβορώνου, Νεοκαισάρειας και εργατικές κατοικίες Π. Κεραμιδίου. Οι πελάτες της ύδρευσης (αριθμός υδρομέτρων) είναι 31.487 και το μήκος των αγωγών της φτάνει τα 195.000μ.

Η ετήσια παραγωγή νερού ξεπερνάει τα 6.000.000 κυβικά μέτρα. Το νερό είναι υγιεινό, πλήρως ελεγμένο στα εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία Εργαστήρια (Χημικό – Μικροβιολογικό). Επιπλέον το νερό ελέγχεται σε τακτά διαστήματα από το εξωτερικό διαπιστευμένο με ISO17025 – ISO9001 – QS κ.λ.π. εργαστήριο της AGROLAB. Το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων ανέρχεται στα 145.000μ. και οι αγωγοί ακαθάρτων στα 170.000μ.

Ο Βιολογικός Καθαρισμός κατασκευής έτους 1990 με δυνατότητα επεξεργασίας 16.000 κυβικών μέτρων λυμάτων ημερησίως αναβαθμίστηκε το έτος 2008 και λειτουργεί κανονικά. Ακολούθησε η κατασκευή του νέου έργου «Εκσυγχρονισμός και Επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων» με την λειτουργία του οποίου το έτος 2009 η συνολική δυναμικότητα της εγκατάστασης φθάνει τα 32.000 κυβικά μέτρα ημερησίως. Εξυπηρετεί την Κατερίνη, το Δημοτικό Διαμέρισμα Ν. Χράνης και τον Δήμο Παραλίας.

Οι επενδύσεις της ΔΕΥΑΚ σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της, από το 1983 έως σήμερα ανέρχονται σε σημερινές τιμές στα 59.246.050,00 €.

Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το 1983 μέχρι σήμερα από ιδίους πόρους, δανεισμό και επιχορηγήσεις από το 1ο και 2ο Ταμείο Συνοχής καθώς και το πρόγραμμα ΜΟΠ.Οι Διοικητικές και Τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ είναι συγκεντρωμένες στα γραφεία Κατερίνης, οδός Σβορώνου 17. Έδρα του μηχανολογικού εξοπλισμού της Επιχείρησης είναι οι εγκαταστάσεις της στην περιοχή Εμποροπανήγυρης. Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ περιλαμβάνονται επίσης ο Βιολογικός Καθαρισμός και οι εκτάσεις των γεωτρήσεων στη Βροντού.

6000000μ3 ετήσια παραγωγή νερού
31487 πελάτες (αριθμός υδρομέτρων)
195000μέτρα μήκος αγωγών
145000μέτρα δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων

Χαιρετισμός Πρόεδρου

proedros

ΦΩΤΗΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Παρόλο που διανύουμε την πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα και για όλους μας, η ΔΕΥΑΚ διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες της Κατερίνης.

Συνεχίζουμε δυναμικά με βασικό στόχο την διασφάλιση της ποιότητας του νερού καθώς και τη συνεχή βελτίωση των υποδομών στους βασικούς τομείς ύδρευσης αποχέτευσης αλλά και των ομβρίων υδάτων. Η θετική πορεία και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του έργου της ΔΕΥΑΚ αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της επομένης διετίας και για εμάς τους αιρετούς της ΔΕΥΑΚ αλλά και για όλο το προσωπικό.Σήμερα στην εποχή της πληροφορίας, η ΔΕΥΑ Κατερίνης ανοίγει την ηλεκτρονική της πύλη για να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία και για την πληρέστερη εικόνα των δρώμενων της ΔΕΥΑΚ.Καλή πλοήγηση.Φώτης ΔρούγκαςΠρόεδρος ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σήμερα στην εποχή της πληροφορίας, η ΔΕΥΑ Κατερίνης ανοίγει την ηλεκτρονική της πύλη για να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία και για την πληρέστερη εικόνα των δρώμενων της ΔΕΥΑΚ.

Χαιρετισμός Δημάρχου

dimarxos

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο ,η ΔΕΥΑΚ ανοίγει μια νέα πύλη στην καθημερινή επικοινωνία με τους συνδημότες μας. Μια ουσιαστική αμφίδρομη επικοινωνία, που στόχο έχει την παροχή ολοένα και καλύτερων υπηρεσιών προς τον πολίτη, ειδικά όταν πρόκειται για έναν τομέα που έχει σχέση με το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό…

Τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΥΑΚ, έγινε μεγάλο έργο, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, κατασκευάσαμε υπερσύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Τα έργα αυτά εξασφαλίζουν νερό άριστης ποιότητας και συμβάλλουν στην αποτελεσματική ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών.

Με συνεχή έλεγχο και μετρήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η ΔΕΥΑΚ εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα του πόσιμου νερού, ενώ, πέραν αυτού, φροντίζουμε:

Αφενός για την ορθολογική διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αφετέρου για τον σεβασμό, την προστασία των υδάτινων πόρων και του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, πετύχαμε την άρτια λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και μέσω των σύγχρονων αυτών υποδομών που καθιστούν την Κατερίνη – Ευρωπαϊκή πόλη, συμβάλλουμε καθημερινά και αποφασιστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει να σχεδιάζουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης και να αναλαμβάνουμε δημιουργικές πρωτοβουλίες με στόχο τη συνεχή βελτίωση προς όφελος του τόπου και των πολιτών.