ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

25/09/2020

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ».

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά λύπης παρακολούθησα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον πλήρη εκτροχιασμό σας,με αφορμή το θέμα της διαρροής υδάτων δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. που αντιμετώπισε το κτίριο του Επιμελητηρίου.Ειδικότερα, προτιμήσατε αφενός να αποφύγετε την άμεση και χωρίς μεσάζοντες, επικοινωνία και ενημέρωσή μου. Αφετέρου επιλέξατε να προβείτε σε μία αήθη επίθεση προς την Υπηρεσία, στην οποία έχω την τιμή να προΐσταμαι.

Προφανώς είστε οπαδός του δόγματος ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, μία τακτική όμως η οποία υιοθετείται κυρίως από όλους όσοι επιδίδονται σε καμουφλάζ των αδυναμιών τους και επίρριψη ευθυνών στους άλλους.

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι και να μην προκύπτουν απορίες και αναπάντητα ερωτήματα. Η πασίγνωστη Κινέζικη παροιμία αναφέρει ότι η δύναμη της εικόνας είναι μεγαλύτερη αυτής των χιλίων λέξεων. Στο φωτογραφικό υλικό που αποστείλατε ως συνοδευτικό της πομπώδους σας καταγγελίας στα ΜΜΕ, όπως παρατηρεί κανείς το δάπεδο του υπογείου δεν έχει την παραμικρή ένδειξη ύπαρξης νερών. Νερά υπάρχουν μόνο εντός του φρεατίου του ανελκυστήρα του κτιρίου του Επιμελητηρίου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας προκαλώ να αποστείλετε στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. το έντυπο καταγραφής συμβάντος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από όπου θα αποδειχθεί η άντληση ή όχι υδάτων από τον χώρο του υπογείου σας.

Σας ενημερώνω επίσης, ότι λόγω της ιδιότητας του Μηχανικού και την εμπειρία ετών στον τομέα των κατασκευών, που τυγχάνει να διαθέτω, ότι, το εν λόγω κτίριο και συγκεκριμένα το υπόγειό του όφειλε να έχει εξασφαλισμένη στεγανότητα και μόνωση έναντι εισροής υδάτων. Επειδή το κτίριο είναι σχετικά νεότευκτο και ενδεχομένως ακόμα και κατά την περίοδο ανέγερσής του, να κατείχατε τη θέση του Προέδρου, σας προτρέπω να ελέγξετε τις κατασκευαστικές υποχρεώσεις και προδιαγραφές του. Επίσης, για να δημιουργηθεί υπόγειος χώρος συνάθροισης κοινού, όπως η έκθεση που οραματίζεστε θα πρέπει να υφίσταται πρόβλεψη για διαφορετική είσοδο και έξοδο στο υπόγειο. Επιπλέον, στις φωτογραφίες σας είναι εμφανής και η απουσία ψεκαστήρα οροφής δηλ. sprinkler.

Ως προς την διαρροή του δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ισχύουν τα κάτωθι:

Υπάλληλος του Επιμελητηρίου (κ. Π…….ου Κων/νος) στις 09.09.2020 επικοινώνησε από το τηλέφωνο 2351023211 μια μόνο φορά με τη γραμμή βλαβών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στο αντλιοστάσιο της Ανδρομάχης δηλώνοντας απλά διαρροή ύδρευσης χωρίς την οποιαδήποτε πληροφορία περί πλημμυρισμού φρεατίου ή υπογείου. Συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αυθημερόν μετέβη στις εγκαταστάσεις σας, για τη διενέργεια αυτοψίας. Την επόμενη ημέρα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. επιχειρούσαν τόσο επί της οδού Αναπαύσεως από όπου παροχετεύονται τα κτίρια που βρίσκονται σε επαφή με το Επιμελητήριο όσο και επί της οδού 28ης Οκτωβρίου. Μετά από πολύωρες εργασίες εντοπίσθηκε η διαρροή επί του κεντρικού αγωγού ύδρευσης η οποία και αποκαταστάθηκε. Απόρροια των εργασιών ήταν η καταστροφή μέρους της ασφαλτόστρωσης, της μαρμάρινης επένδυσης του πεζοδρομίου, καθώς και των σωλήνων των υδρορροών του κτιρίου. Άμεσα δόθηκε εντολή από εμένα προσωπικά και παραγγέλθηκαν κατάλληλες μαρμάρινες πλάκες προκειμένου να μην επηρεαστεί η αισθητική του Επιμελητηρίου, ενώ αντικαταστάθηκαν τα τμήματα των υδρορροών που καταστράφηκαν. Άμεσα (τις προσεχείς ημέρες) και μετά του πέρας του αναγκαίου χρόνου συμπύκνωσης του σκάμματος, θα προβούμε και σε αποκατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του ασφαλτοτάπητα.

Τέλος, προς ενημέρωσή σας κ. Πρόεδρε, στο Τεχνικό τμήμα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. υπηρετούν μόλις πέντε (5) υδραυλικοί αορίστου χρόνου με τους οποίους καλούμαστε να αποκαθίστούμετα προβλήματα της ύδρευσης τόσο στην πόλη της Κατερίνης όσο και σε άλλες περίπου σαράντα (40) τοπικές και δημοτικές κοινότητες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, είναι απορίας άξιο πως ο Πρόεδρος ενός Επιμελητηρίου δεν έκανε την οποιαδήποτε τοποθέτηση (έστω εθιμοτυπική), κατά της διαδικασίας αποδόμησης και συρρίκνωσης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., στην οποία είχε επιδοθεί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε όντας ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σας ενημερώνω ότι δεν προτίθεμαι να απεμπολήσω τα δικαιώματά της και προφανώς θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, που απορρέουν από τη θέση μου αυτή, προκειμένου να προστατεύσω την Υπηρεσία έναντι της συκοφαντικής δυσφήμισης ή κάθε άλλης ενέργειας που πλήττει το κύρος της.

Ο Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης     Μπουσνάκης Αστέριος
Νέα , , ,