Έργα – Επενδύσεις

H Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης (ΔΕΥΑΚ) είναι μια από τις μεγαλύτερες Δημοτικές Επιχειρήσεις του κλάδου της, σύγχρονη, με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
Η ΔΕΥΑΚ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα. Το 1981 με το Π.Δ. 41/28-12-1981 περιήλθε στη σημερινή της νομική μορφή και έκτοτε διέπεται ως προς τη λειτουργία και την οργάνωσή της από τις διατάξεις του Ν.1069/80 «περί κινήτρων δια την ίδρυσιν Επιχειρήσεων Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως», ο οποίος ορίζει το αντικείμενο και τις αρμοδιότητές της, που είναι: η παροχή υπηρεσιών Ύδρευσης και Αποχέτευσης, καθώς και η μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση, διοίκηση και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων και μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και αποβλήτων (Βιολογικός Καθαρισμός) στην περιοχή της αρμοδιότητάς της.
Το αντικείμενο και οι αρμοδιότητές της διευρύνθηκαν με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων του Δήμου Κατερίνης όπως ορίζεται στο ΦΕΚ 748/15-06-2001.
Προεδρικά Διατάγματα   pdf   pdf   pdf

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΥΑΚ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 1. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 2. ΜΠΟΥΣΝΑΚΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
 3. ΜΟΡΦΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 4. ΤΕΡΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
 5. ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΤΗΣΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
 6. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
 7. ΠΑΠΑΖΙΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 8. ΤΖΙΤΖΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ
 9. ΤΣΙΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥΑΝΘΟΥΛΑ
 10. ΓΚΟΥΝΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 11. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 1. ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ
 2. ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 3. ΚΑΤΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 4. ΓΚΟΥΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 5. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣΘΕΟΦΑΝΗΣ
 6. ΙΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 7. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ
 8. ΠΕΤΑΛΙΔΟΥ ΑΓΑΠΗ
 9. ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 10. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
 11. ΗΛΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Έργα – Επενδύσεις

Η ΔΕΥΑΚ από το 1985 έχει επιτελέσει ένα ογκώδες έργο υποδομής, που επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης: Υδροδοτεί την πόλη της Κατερίνης και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Χράνης, Άνω Άγ. Ιωάννη, Σβορώνου, Νεοκαισάρειας και εργατικές κατοικίες Π. Κεραμιδίου. Οι πελάτες της ύδρευσης (αριθμός υδρομέτρων) είναι 31.487 και το μήκος των αγωγών της φτάνει τα 195.000μ.
Η ετήσια παραγωγή νερού ξεπερνάει τα 6.000.000 κυβικά μέτρα. Το νερό είναι υγιεινό, πλήρως ελεγμένο στα εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία Εργαστήρια (Χημικό – Μικροβιολογικό). Επιπλέον το νερό ελέγχεται σε τακτά διαστήματα από το εξωτερικό διαπιστευμένο με ISO17025 – ISO9001 – QS κ.λ.π. εργαστήριο της AGROLAB. Το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων ανέρχεται στα 145.000μ. και οι αγωγοί ακαθάρτων στα 170.000μ.
Ο Βιολογικός Καθαρισμός κατασκευής έτους 1990 με δυνατότητα επεξεργασίας 16.000 κυβικών μέτρων λυμάτων ημερησίως αναβαθμίστηκε το έτος 2008 και λειτουργεί κανονικά. Ακολούθησε η κατασκευή του νέου έργου «Εκσυγχρονισμός και Επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων» με την λειτουργία του οποίου το έτος 2009 η συνολική δυναμικότητα της εγκατάστασης φθάνει τα 32.000 κυβικά μέτρα ημερησίως. Εξυπηρετεί την Κατερίνη, το Δημοτικό Διαμέρισμα Ν. Χράνης και τον Δήμο Παραλίας.
Οι επενδύσεις της ΔΕΥΑΚ σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της, από το 1983 έως σήμερα ανέρχονται σε σημερινές τιμές στα 59.246.050,00 €.
Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το 1983 μέχρι σήμερα από ιδίους πόρους, δανεισμό και επιχορηγήσεις από το 1ο και 2ο Ταμείο Συνοχής καθώς και το πρόγραμμα ΜΟΠ.Οι Διοικητικές και Τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ είναι συγκεντρωμένες στα γραφεία Κατερίνης, οδός Σβορώνου 17. Έδρα του μηχανολογικού εξοπλισμού της Επιχείρησης είναι οι εγκαταστάσεις της στην περιοχή Εμποροπανήγυρης. Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ περιλαμβάνονται επίσης ο Βιολογικός Καθαρισμός Κατερίνης & Κορινού και οι εκτάσεις των γεωτρήσεων στη Βροντού.
6000000μ3 ετήσια παραγωγή νερού
31487 πελάτες (αριθμός υδρομέτρων)
195000μέτρα μήκος αγωγών
145000μέτρα δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων

Χαιρετισμός Πρόεδρου

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΜΠΟΥΣΝΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Παρόλο που διανύουμε την πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα και για όλους μας, η ΔΕΥΑΚ διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες της Κατερίνης.
Συνεχίζουμε δυναμικά με βασικό στόχο την διασφάλιση της ποιότητας του νερού καθώς και τη συνεχή βελτίωση των υποδομών στους βασικούς τομείς ύδρευσης αποχέτευσης αλλά και των ομβρίων υδάτων. Η θετική πορεία και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του έργου της ΔΕΥΑΚ αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της επομένης διετίας και για εμάς τους αιρετούς της ΔΕΥΑΚ αλλά και για όλο το προσωπικό.Σήμερα στην εποχή της πληροφορίας, η ΔΕΥΑ Κατερίνης ανοίγει την ηλεκτρονική της πύλη για να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία και για την πληρέστερη εικόνα των δρώμενων της ΔΕΥΑΚ.Καλή πλοήγηση.Πρόεδρος ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Σήμερα στην εποχή της πληροφορίας, η ΔΕΥΑ Κατερίνης ανοίγει την ηλεκτρονική της πύλη για να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία και για την πληρέστερη εικόνα των δρώμενων της ΔΕΥΑΚ.

Χαιρετισμός Δημάρχου

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το νερό συνιστά μοναδικό δημόσιο αγαθό, ενώ η  ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων είναι τόσο σημαντική, όσο και η αξία του καθαρού νερού για την διατήρηση της ίδιας της ζωής.  Προς την κατεύθυνση αυτή, σχεδιάζουμε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης Κατερίνης,η οποία παρέχει νερό σε χιλιάδες νοικοκυριά, να πρωτοστατεί στην εξοικονόμηση νερού, κυρίως όμως,στην καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας,για τη διαχείριση των υδάτων σε συνάρτηση με τις ολοένα αυξανόμενεςανάγκες του Δήμου μας.

Παράλληλα, η συμβολή της ΔΕΥΑΚ τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι καθοριστική, καθώς με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων μέσω του βιολογικού καθαρισμού, οφείλουμε να διατηρούμε καθαρό το θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου μας και να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την ποιότητα ζωής δημοτών και επισκεπτών.

Με βαθιά κοινωνική συνείδηση και σεβασμό στους συνδημότες μας, με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία, δηλώνω ότι θα εργαστούμε μεθοδικά η νέα δημοτική αρχή, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κατερίνης, προκειμένου να δρομολογήσουμε σειρά έργων ύδρευσης, αποχέτευσης καθώς και βελτίωσης της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, που αφενός θα ενισχύσουν τις υποδομές της ΔΕΥΑΚ και αφετέρου θα διασφαλίσουν την αειφορία προς όφελος  της τοπικής κοινωνίας και των επόμενων γενεών.