ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

16/03/2020

ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΑΪΌΣ

Εν όψη της Πανδημίας που έχει προκαλέσει το νέο στέλεχος του Κοροναϊού COVID-2019 , αλλά και της επιδημίας Εποχικής Γρίπης που εδώ και εβδομάδες έχει εγκατασταθεί στην χώρα μας , θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται στις επιχειρήσεις και όχι μόνο αλλά και να τονίσω οτι ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός μας .

Τα μέτρα προφύλαξης έναντι του covid-2019 είναι τα ίδια με αυτά έναντι της γρίπη με μόνη διαφορά οτι δεν υπάρχει εμβόλιο έναντι αυτού .

 Μερικά απο αυτά είναι  : 

1. Σωστό πλήσιμο των χεριών με  σαπούνι και νερό ή επάλειψη με αντισηπτικό . Αντισηπτικό θα πρέπει να παρέχουμε σε όλους τους χώρους συναλλαγής με το κοινό αλλά και εντός γραφείων .

2. Καλύπτουμε το στόμα και την μύτη με χαρτομάντιλο ( ή με τον αγκώνα , αν δεν υπάρχει χαρτομάντιλο ) όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε  .

3. Αποφυγή χειραψιών και να φέρνουμε τα χέρια μας στο στόμα στα μάτια και στην μύτη .

Η πρόληψη ξεκινάει πάντα από την τήρηση των κανόνων υγιεινής .

Εργαζόμενοι που ανήκουν σε υψηλές ομάδες κινδύνου  ( Διαβήτης , Πνευμονοπάθειες , Καρδιοπάθειες , Χρόνια Νοσήματα , Αυτοάνοσα Νοσήματα ,κτλ ) θα πρέπει έστω και τώρα να εμβολιαστούν έναντι του ιου της Γρίπης και του Πνευμονιόκοκκου .

Συνημμένα θα βρείτε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας τόσο για τον Κοροναϊό  όσο και για την Γρίπη .

Για οτιδήποτε είμαι στην διάθεσή σας .

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ , 

ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΌΛΗΨΗ !!!

Ενημέρωση