ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

03/04/2020

Bλάβη μεγάλου βαθμού δυσκολίας στον κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης με προσήλωση στον στόχο της, που είναι η αδιάλειπτη υδροδότηση και ποιοτική παροχέτευση με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, στο σύνολο τόσο των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων όσο και στην πόλη της Κατερίνης, σήμερα Παρασκευή 03 Απριλίου 2020 επιχειρούσε με συνεργεία της κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, η έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση συνεργείου ύδρευσης σε βλάβη μεγάλου βαθμού δυσκολίας στον κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας (από τις πηγές) της Βρίας διατομής Φ110mm,  επέτρεψε την αδιάλειπτη πρόσβαση των κατοίκων του οικισμού στο πολύτιμο αγαθό το νερό.

Μετά από έλεγχο της στάθμης πλήρωσης της δεξαμενής ύδρευσης του Κούκου διαπιστώθηκε πως υπάρχει βλάβη στον αγωγό του συνδέσμου που τροφοδοτεί τον οικισμό. Συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. άρχισαν τον έλεγχο της γραμμής του συνδέσμου από τον Τρίλοφο προς τον Κούκο. Πριν από λίγο και συγκεκριμένα στις 15:00 ανιχνεύθηκε η βλάβη. Σε δασώδες και επικλινές σημείο όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν οχήματα 500μ περίπου κατάντη του Τριλόφου σημειώθηκε κατολίσθηση του εδάφους παρασύροντας τον αγωγό μεταφοράς (διατομής Φ110mm) νερού του Συνδέσμου  σε μήκος άνω των 15μ. Την ώρα αυτή μηχανήματα έργου της Υπηρεσίας προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να δημιουργηθεί δίοδος προσέγγισης για τα οχήματα και το τεχνικό προσωπικό.

Το δύσβατο της περιοχής καθώς και η διαμορφωμένη κατάσταση από την κατολίσθηση θέτουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας για την αποκατάσταση της βλάβης. Παρόλα αυτά τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα προσπαθήσουν για μια ακόμα φορά να φέρουν εις πέρας άλλη μια εξαιρετικά δύσκολη βλάβη μέχρι αργά το βράδυ. Για οποιαδήποτε νέα ενημέρωση θα επανέλθουμε με νέο δελτίο τύπου.   

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ως Υπηρεσία 24ωρης λειτουργίας με κοινωνικό πρόσωπο συνεχίζει να προσφέρει από την πλευρά της το απαραίτητο αγαθό για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Παραθέτοντας κάποιες εικόνες από τις σημερινές βλάβες ύδρευσης ευχόμαστε υγεία και υπομονή σε όλους τους συμπολίτες μας που μένουν στο σπίτι.

Ο Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Μπουσνάκης Αστέριος

Νέα , , ,