ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22/07/2020

Αυτοψία από τον Δήμαρχο Κατερίνης και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ στο έργο κατασκευής δικτύου μεταφοράς ύδατος στον Άνω Αγ. Ιωάννη

Την Τ.Κ. Άνω Αγ. Ιωάννη προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού, συνολικού μήκους 3.000 μ. επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αστέριο Μπουσνάκη.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Για τη διοίκησή μας και για τη ΔΕΥΑΚ, η πρόσβαση του πληθυσμού ακόμα και του πιο απομακρυσμένου ή αραιοκατοικημένου χωριού του Δήμου, σε πόσιμο νερό υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών συνιστά προτεραιότητά μας. Με γνώμονα αυτή την αρχή βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της υλοποίησης ενός συνολικού σχεδίου αναβάθμισης τόσο των υδρευτικών υποδομών, όσο και της ποιότητας του παρεχόμενου πόσιμου ύδατος στην Τ.Κ. Α. Αγ. Ιωάννη».

Επιπλέον, όπως τόνισε ο κος Κουκοδήμος: «Σε κάθε περίπτωση επειδή τα χρήματα των δημοτών θα πρέπει να έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα, με βάση και τις αρχές σχεδιασμού της αειφόρου ανάπτυξης, ήδη η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. μελετά την περίπτωση σύντομα να κατασκευαστεί – αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό – ένας ακόμα αγωγός,  ο οποίος συνεπικουρικά θα υδροδοτεί την Γανόχωρα από την ίδια γεώτρηση. Αυτή η λύση θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στην περίπτωση κατά την οποία η μοναδική πηγή υδροληψίας της Γανόχωρας, που είναι μια γεώτρηση καταστεί ανενεργή λόγω ζημιάς. Μέχρι σήμερα η Γανόχωρα όπως και άλλες Τ.Κ. και Δ.Κ. του Δήμου Κατερίνης στερούνται εναλλακτικών πηγών υδροδότησης είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω αδιαφορίας εξεύρεσης λύσεων από τις προηγούμενες διοικήσεις. Για την νέα Δημοτική Αρχή το στοίχημα είναι η σταδιακή εξεύρεση βέλτιστων λύσεων σε όλα τα θέματα υδροδότησης που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου Κατερίνης».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σημείωσε σχετικά: «Σε συνέχεια των ολοκληρωμένων προαπαιτούμενων υδρευτικών έργων δηλ. τόσο του εξοπλισμού της υφιστάμενης πλην όμως ανενεργής υδρευτικής γεώτρησης του Α. Αγ. Ιωάννη στην περιοχή ‘’Γανοχωρίτικα’’ όσο και της προμήθειας και τοποθέτησης νέας σύγχρονης προκάτ υδρευτικής δεξαμενής στην περιοχή της εκκλησίας του Αγ. Σωτήρα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να οδεύουμε προς την ολοκλήρωση των εργασιών της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς του νερού από την νέα γεώτρηση προς την νέα δεξαμενή ύδρευσης».

Νέα , , ,