ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22/03/2016

Μήνυμα Προέδρου της ΔΕΥΑ Κατερίνης κ. Φώτιο Δρούγκα προς τους δημότες για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

Στην συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη το 1992, στο Ρίο της Βραζιλίας, καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, για την απειλή του «λευκού χρυσού». Παρά την ανάπτυξη, το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού, που αντιστοιχεί σε 900 εκατομμύρια ψυχές, δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, ενώ το 43% δεν διαθέτει υποδομές υγιεινής. Καθημερινά, περίπου 6.000 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πεθαίνουν από αίτια που σχετίζονται με το νερό.
Το νερό είναι παγκόσμιο αγαθό, αποτελεί πηγή ζωής για τον άνθρωπο αλλά και πηγή έμπνευσης. Είναι το κλειδί για την ανάπτυξη, την διατήρηση του πλούτου, µέσω της γεωργίας, της αλιείας, της παραγωγής ενέργειας και του τουρισµού.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης κ. Φώτιος Δρούγκας, θέλησε να δηλώσει την σημασία του νερού στην ζωή μας. Το νερό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Αποτελεί στοιχείο πολιτισμού, καθώς έχουμε διαμορφώσει την κουλτούρα μας, στο πέρασμα του χρόνου. Είναι αγαθό με το οποίο, διασφαλίζουμε καθημερινά τις ανάγκες μας και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την υποχρέωση μας για την ορθολογική χρήση του.
Μεγάλο μέρος από τις δραστηριότητες μας επηρεάζουν το νερό, γι’ αυτό πρέπει να κατανοήσουμε τη σηµασία της διατήρησης του νερού και την προστασία του από ρύπους. Είναι ακόµη, πιο σηµαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζήτηση του αυξάνεται συνεχώς. Συνεπώς, εναπόκειται σε µας να εξασφαλίσουµε την αποτελεσµατική διαχείριση και τη χρήση του προς όφελος μας.
«Έχουμε υποχρέωση να στοχεύουμε στην βιώσιµη διαχείριση των υδάτων, είναι η κληρονομία μας και πρέπει να διασφαλίσουμε με συνέπεια στις επόμενες γενιές το στοιχείο της ζωής, το νερό. Νερό πηγή ζωής κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη» τόνισε ο κ. Φώτιος Δρούγκας.

Ενημέρωση

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *