ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Μήνυμα Προέδρου της ΔΕΥΑ Κατερίνης Φώτιο Δρούγκα

Αφορμή για την ευαισθητοποίηση όλων μας και για την αποφυγή της κατασπατάλησης του νερού, είναι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, η οποία καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1992.
Το νερό είναι η βασική πηγή ζωής με παγκόσμιο χαρακτήρα. Σημαντικό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, με αποτέλεσμα να σημειώνονται θάνατοι από αίτια που σχετίζονται με το νερό. Για πολλούς από εμάς το νερό θεωρείται αυτονόητο, με αποτέλεσμα η σπατάλη να είναι μεγάλη. Όμως δεν είναι ανεξάντλητο όταν σε πολλές χώρες του κόσμου υπάρχει λειψυδρία.
Η ΔΕΥΑ Κατερίνης έχει πάντα ως προτεραιότητα την κατασκευή νέων έργων υποδομής τόσο στην ύδρευση όσο και στην αποχέτευση, τα οποία συμβάλλουν στην ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αλλά και στην γενικότερη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
«Το σύνολο των δραστηριοτήτων μας καθορίζουν το νερό, καθώς τα έργα μας στοχεύουν στη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων, τη προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια της δημόσιας υγείας των πολιτών» σημειώνει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Φώτης Δρούγκας, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι «Επιδιώκουμε το σεβασμό στο πολυτιμότερο αγαθό της φύσης μας. Αποκτούμε ορθολογική συνείδηση για τη χρήση του νερού, μειώνουμε τη σπατάλη, εξασφαλίζουμε νερό για τις επόμενες γενιές, γιατί επάρκεια νερού σε μια κοινωνία σημαίνει Πολιτισμός. Νερό πηγή ζωής, κάθε σταγόνα μετράει».

Ενημέρωση

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *